Yeni TMS Cihazı ile Depresyon ve Anksiyete Tedavisine Umut

Depresyon ve Anksiyete Tedavisinde Yeni Bir Yaklaşım

Kahramanmaraş HG Hospital, deprem sonrası artan psikiyatrik rahatsızlıklara umut olacak bir adım attı. Hastanede hizmete giren Transmanyetik Stimulasyon (TMS) cihazı, depresyon, anksiyete bozuklukları ve travma sonrası stres bozukluğu gibi problemlerde etkili bir tedavi seçeneği sunuyor.

Hastanenin Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Nuri Öksüz, cihazın önemini vurgulayarak, depresyon ve anksiyete gibi rahatsızlıklarda ilaçsız ve yan etkisiz bir tedavi imkanı sunduğunu belirtti.

TMS cihazı, FDA onaylı ve beynin belirli bölgelerine elektromanyetik uyarılar göndererek sinir hücrelerini aktive ediyor. Bu sayede beyin aktivitesi dengeleniyor ve hastaların durumunda belirgin bir iyileşme sağlanıyor.

Ayrıca, TMS tedavisi sayesinde beyindeki nöronlar ve ileti sistemi daha sağlıklı çalışarak, farklı hastalıkların tedavisinde de kullanılabiliyor. Özellikle depresyon, anksiyete bozuklukları, panik atak, obsesif kompulsif bozukluk, migren gibi sorunlara karşı etkili bir çözüm sunuyor.

Dr. Öksüz, TMS tedavisinin güvenli ve yan etkisiz bir yöntem olduğunu vurgulayarak, hastaların tedavi süreci boyunca uyanık kaldıklarını ve herhangi bir anesteziye gerek olmadığını belirtti.

TMS tedavisinin klinik sonuçları olumlu yönde etkilediği ve özellikle ilaçlara dirençli hastalarda başarılı sonuçlar verdiği belirtiliyor. Tedavi süreci hastanın durumuna göre planlanıyor ve genellikle haftada 5-6 seans şeklinde uygulanıyor.

Yaşlı ve polifarmasi hastalarında ilaçların sadeleştirilmesine yardımcı olan TMS tedavisi, depresyon gibi dirençli vakalarda da etkili bir alternatif olarak değerlendiriliyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİL ULUBEY – Sağlık

Related Posts

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

20 baklavanın numunesinin 5’inde bakteri çıktı

Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5’inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.

Türkiye’de 1 milyon kişi ölçüldü: Fazla kilo ve obezite oranları açıklandı

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyası kapsamında 10-23 Mayıs tarihlerinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişinin boy-kilo ölçümünün gerçekleştirildiğini ve 673 bin 25 kişinin vücut kitle indeksi (VKİ) derecelendirmesinde ‘normal’ aralığında olmadığını duyurdu.

Şoke eden olay: İki böbreğinden 300’ün üzerinde taş çıktı

Kars’ta gerçekleştirilen ameliyatta, bir hastanın iki böbreğinden toplam 300’ün üzerinde taş çıkarıldı. Üroloji uzmanları böyle bir vaka ile ilk kez karşılaştıklarını belirtti.

Hipertansiyon Nedenleri

Hipertansiyon nedenleri hakkında açıklama yapan Prof.Dr. Murat Turfan, hipertansiyon riskini artıran riskler hakkında konuştu 

Her 6 çiftten biri bu sorunu yaşıyor: Uzmanından ‘erkek faktörü’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Ataman Yıldırım, kısırlığın yalnızca kadın kaynaklı olmadığını vurgulayarak, infertilite vakalarının yüzde 40’ında erkek faktörünün etkili olduğunu belirtti.