ATM’lerde yeni dönem: Para çekme limitleri değişti!

Türkiye’de Enflasyon ve Nakit Kullanımıyla İlgili Haber

Türkiye’de yüksek enflasyon ve nakit kullanımındaki artış, ekonomi yönetiminin yeni banknot basımı taleplerini reddetmesiyle daha büyük bir sorun haline gelmeye devam ediyor.

PARA ÇEKME LİMİTLERİNDE DEĞİŞİKLİKLER

Kurban bayramı öncesi, milyonlarca vatandaşın nakit ihtiyaçları, bankacılık sektörünü hazırlık yapmaya zorladı. Bu dönemde, alışverişler kredi ve banka kartlarıyla yapılırken, nakit taleplerine karşı bankalar, ATM para çekme limitlerinde değişikliğe gidiyor.

İş Bankası, Denizbank ve Akbank, ATM’lerden yapılacak ücretsiz para çekme limitlerini artırırken, bu değişikliklerin diğer bankalara da yayılması bekleniyor.

ATM Para Çekme Limitlerinde Değişiklikler

Türkiye’nin en büyük özel bankası İş Bankası, 10.000 TL olan kartlı ücretsiz para çekme limitini 20.000 TL’ye çıkardı. Banka, internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Tüm müşterilerimiz, kartlı veya kartsız (QR/Bluetooth) 20.000 TL’ye kadar ücretsiz işlem yapabilir” ifadelerini kullandı.

Denizbank da 7.500 TL olan günlük ücretsiz para çekme limitini 10.000 TL’ye yükseltti.

Bankaların belirlediği ATM çekim limitleri genellikle kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamıyor. Limitin üzerinde para çekmek isteyenler yüksek komisyon oranlarıyla karşılaşıyor. Kamu bankalarından VakıfBank günlük 20.000 TL limit belirlerken, Ziraat Bankası ve Halkbank, işlem limitlerini 10.000 TL ile sınırlı tutuyor. Ancak, özel bankaların yaptığı güncellemelerin ardından kamu bankalarının da limitleri artması bekleniyor.

Bankaların ATM Para Çekme Limitleri

  • Yapı Kredi: 10.000 TL
  • Akbank: 10.000 TL
  • Denizbank: 10.000 TL
  • Türkiye İş Bankası: 20.000 TL
  • Vakıfbank: 20.000 TL
  • Ziraat Bankası: 10.000 TL
  • Halkbank: 10.000 TL
  • Garanti BBVA: 10.000 TL
  • ING Bank: 10.000 TL
  • Fibabanka: 15.000 TL
  • Enpara: 10.000 TL

Related Posts

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

1.5 milyonun altındaki modeller açıklandı: İşte en ucuz sıfır araçlar listesi; Togg, Fiat, Renault, Hyundai, Opel, BYD, Kia otomobil fiyatları

Türkiye otomobil pazarında sıfır araçlara olan ilgi artmaya devam ediyor. Güncel fiyatlar doğrultusunda hazırlanan listeye göre, çeşitli marka ve modeller hâlâ 1.5 milyon TL’nin altında satışa sunuluyor. Fiat, Hyundai, Opel, Citroën ve Renault gibi …

Brent fena yükseldi: Akaryakıta yine zam mı geliyor?

Küresel petrol piyasalarında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni tarifelere dair karar süresini 1 Ağustos’a ertelemesi, belirsizlikleri artırırken petrol fiyatlarını destekleyen bir unsur olarak öne çıkıyor. Çarşamba …

Dul yetim aylığı 58 bin 597 liraya çıkacak

TÜİK’in ilk altı aylık enflasyon verisini yayımlayıp iktidarın zamlı emekli maaşlarını resmen duyurmasının ardından gözler dul yetim aylığı hesaplamalarına çevrilmişti. Temmuz ayı itibariyle emeklilerle birlikte zamlı maaşlarını alacak dul yetim …

Türkler parasını nasıl saklıyor? Hollandalı dev banka tek tek analiz etti

ING Türkiye’nin 2025 1. çeyrek Tasarruf Eğilimleri Araştırması’na göre, her iki kişiden biri tasarruf yapıyor. Yastık altı birikim yine ilk sırada; gençlerde düşüş, uzun vadede getiri beklentisi yükselişte

Zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2025 Temmuz zamlı evde bakım maaşı yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hak sahiplerine ödenen evde bakım maaşı memur kat sayısına göre artış gösteriyor. Peki, Zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2025 Temmuz zamlı evde bakım maaşı yattı mı?