ATM’lerde yeni dönem: Para çekme limitleri değişti!

Türkiye’de Enflasyon ve Nakit Kullanımıyla İlgili Haber

Türkiye’de yüksek enflasyon ve nakit kullanımındaki artış, ekonomi yönetiminin yeni banknot basımı taleplerini reddetmesiyle daha büyük bir sorun haline gelmeye devam ediyor.

PARA ÇEKME LİMİTLERİNDE DEĞİŞİKLİKLER

Kurban bayramı öncesi, milyonlarca vatandaşın nakit ihtiyaçları, bankacılık sektörünü hazırlık yapmaya zorladı. Bu dönemde, alışverişler kredi ve banka kartlarıyla yapılırken, nakit taleplerine karşı bankalar, ATM para çekme limitlerinde değişikliğe gidiyor.

İş Bankası, Denizbank ve Akbank, ATM’lerden yapılacak ücretsiz para çekme limitlerini artırırken, bu değişikliklerin diğer bankalara da yayılması bekleniyor.

ATM Para Çekme Limitlerinde Değişiklikler

Türkiye’nin en büyük özel bankası İş Bankası, 10.000 TL olan kartlı ücretsiz para çekme limitini 20.000 TL’ye çıkardı. Banka, internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Tüm müşterilerimiz, kartlı veya kartsız (QR/Bluetooth) 20.000 TL’ye kadar ücretsiz işlem yapabilir” ifadelerini kullandı.

Denizbank da 7.500 TL olan günlük ücretsiz para çekme limitini 10.000 TL’ye yükseltti.

Bankaların belirlediği ATM çekim limitleri genellikle kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamıyor. Limitin üzerinde para çekmek isteyenler yüksek komisyon oranlarıyla karşılaşıyor. Kamu bankalarından VakıfBank günlük 20.000 TL limit belirlerken, Ziraat Bankası ve Halkbank, işlem limitlerini 10.000 TL ile sınırlı tutuyor. Ancak, özel bankaların yaptığı güncellemelerin ardından kamu bankalarının da limitleri artması bekleniyor.

Bankaların ATM Para Çekme Limitleri

  • Yapı Kredi: 10.000 TL
  • Akbank: 10.000 TL
  • Denizbank: 10.000 TL
  • Türkiye İş Bankası: 20.000 TL
  • Vakıfbank: 20.000 TL
  • Ziraat Bankası: 10.000 TL
  • Halkbank: 10.000 TL
  • Garanti BBVA: 10.000 TL
  • ING Bank: 10.000 TL
  • Fibabanka: 15.000 TL
  • Enpara: 10.000 TL

Related Posts

Avrupa Birliği ülkelerinden Schengen duvarı: Vize alma süreci gittikçe zorlaşıyor!

Avrupa ile yaşanan vize sorunu giderek derinleşiyor. Türk iş dünyası, ticari verilerini paylaşmaya zorlanırken, maliyeti yüksek olan bu başvurular otomatik olarak reddediliyor.

İtalya’da banka savaşları başladı: Bankacılık devi sigorta devine talip

İtalya’da yatırım bankası Mediobanca SpA’nın, sigorta şirketi Assicurazioni Generali SpA’nın varlık yönetimi birimi Banca Generali’yi satın almak için 6,3 milyar euroluk teklifte bulunduğu bildirildi.

Tatil sezonu öncesi rezervasyon yapacaklar dikkat! Uyarı geldi

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

CHP İstanbul İl Başkanı, İBB’ye yapılan ikinci operasyonda tarihe dikkat çekti!

İBB’ye bu sabah başlatılan ikinci dalga operasyon üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik operasyonun yapıldığı tarihe dikkat çekerken ”Bu, yargıya siyasetin müdahalesinin en büyük somut göstergesidir” ifadelerini kullandı.

ASO Başkanı Seyit Ardıç: Ekonomide güven algısına zarar verecek gelişmelerin uzağında kalmalıyız

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, dünya ekonomisinin yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye’nin daha fazla pay alabilmesi için güven ortamının güçlendirilmesi ve yatırımcılar için uygun iklimin sağlanması gerektiğini söyledi. Ardıç, enflasyonla mücadelede kontrolün kaybedilmemesi, gıda arzının güvence altına alınması ve sanayide dijital dönüşümün hızlandırılması çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir