Altının ons fiyatında olası geri çekilmelerde merkez bankalarının etkili olması bekleniyor

Altın ve Diğer Kıymetli Madenlerdeki Güncel Durum ve Beklentiler

ABD Başkanı Donald Trump’ın uyguladığı politikaların küresel ekonomik aktiviteye olan etkileri, jeopolitik riskler ve ABD Merkez Bankası’nın belirsiz politikaları altın piyasasında sert dalgalanmalara neden oldu.

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, Rusya’nın zafer günü dolayısıyla Ukrayna’ya dronlarla saldırabileceği spekülasyonlarına dikkat çekti ve bu durumun altın fiyatlarını yükseltebileceğini belirtti.

Hindistan-Pakistan geriliminin altın fiyatlarını artırabileceğini vurgulayan Manukyan, bu tür durumların finansal dinamiklerle ilgili olmadığını söyledi.

Merkez bankalarının altın talebini etkilediğini dile getiren Manukyan, dolar likiditesi konusunun önemli olduğunu ve altın fiyatlarında geri çekilmeler yaşanabileceğini ifade etti.

Bakır talebi üzerine de konuşan Manukyan, ABD’nin Çin’e yönelik politikalarının imalat sanayini etkileyebileceğini ve talebin farklı bölgelere kayabileceğini belirtti.

Gümüşün altın gibi finansal bir varlık olmadığını söyleyen Manukyan, piyasaların iyi olduğu durumlarda gümüşte spekülatif yükselişlerin görülebileceğini ifade etti.

Altın/gümüş rasyosuna da değinen Manukyan, ABD tahvillerinin rolünün tartışıldığı sürece gümüşün alternatif olamayacağını belirtti.

Enflasyon ve Fed politikalarının altın piyasasını etkileyebileceğini söyleyen Manukyan, ABD tahvillerinin çekiciliğinin zamanla değişebileceğini vurguladı.

Related Posts

İhracatta nisan ayında geçen yıla göre artış

Uludağ İhracatçılar Birliği UİB’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklamasına göre nisan ayında ihracatı 3,2 milyar dolar olan UİB’nin, yılın ilk 4 aylık ihracat tutarı da 13 milyar 65 milyon 358 bin dolar oldu.

SSB Başkanı Görgün: Dünyanın 180 ülkesine ihracat yapan bir sektör haline geldik

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra kurulan Türk savunma şirketlerinin dünyanın sayılı şirketleri arasına girdiklerini belirterek, “Dünyanın 180 ülkesine ihracat yapan bir sektör haline geldik.” dedi.

Nike ve Adidas’ın da aralarında bulunduğu ayakkabı üreticilerinden tarife muafiyeti isteği

ABD’nin önde gelen ayakkabı üreticileri ve perakendecileri, ABD Başkanı Donald Trump’tan ayakkabı ürünlerinin karşılıklılık esasına dayalı tarifelerden muaf tutulmasını talep etti.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: 4 telefon modeli için toplatma kararı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 4 telefon modeli ve 1 hoparlörün insan sağlığına ve elektromanyetik uyumluluğa dair teknik gereklilikleri karşılamadığına hükmetti. Ticaret Bakanlığı’na yapılan bildirim sonrası bu ürünlerin toplatılmasına karar verildi. Ürünleri satın alan vatandaşların para iadesi alma ya da başka bir ürünle değiştirme hakkı bulunuyor.

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de tarımsal alet satışı yapan esnaf Mehmet Demir, çiftçinin alım gücünün dibe vurduğunu söyledi. “Fiyat artışları, gelir kaybı ve düşük kazançlar hem çiftçiyi hem bizi bitirdi” diyen Demir, Tarım Bakanlığı’nın teşviklerinin bile karşılık bulmadığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir